Η Hellas Sat συνεχίζει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης παρά τις δυσμενείς συνθήκες.


Μέσα σε ένα  περιβάλλον δυσμενών συνθηκών όπου δοκιμάζονται οι αντοχές των οικονομιών και  των επιχειρήσεων η Hellas Sat θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ, η οποία διαχειρίζεται τον ελληνικό δορυφόρο Hellas Sat 2 και δραστηριοποιείται στη παροχή δορυφορικών υπηρεσιών στις αγορές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Νοτίου Αφρικής κατόρθωσε να καταγράψει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης των μεγεθών της κατά τη χρήση του 2009.
Τα συνολικά έσοδα της Hellas Sat για τη χρήση του 2009 ανήλθαν στα 27,5 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,4% έναντι της χρήσης του 2008.
Τα κέρδη  προ τόκων φόρων και αποσβέσεων της (EBITDA) ενισχύθηκαν σημαντικά κατά 24,3% και διαμορφώθηκαν στα 18,4 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2009 έναντι 14,8 εκατ. της προηγούμενης χρήσης.
Ταυτόχρονα  το περιθώριο των κερδών προ τόκων  φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθε στο 67% παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,5 εκατοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη χρήση.
Τα καθαρά κέρδη της Εταιρίας αυξήθηκαν  σημαντικά κατά 247,2% έναντι της περυσινής  χρήσης  και διαμορφώθηκαν στα 6,2 εκατ. ευρώ.
Σημαντικές  είναι και οι επιδόσεις της  Εταιρίας στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της καθώς η πληρότητα στο δορυφόρο Hellas Sat2 ανήλθε στο 88% έναντι 74% του αντίστοιχου παγκόσμιου μέσου όρου, ενώ ήδη 2,5 εκατ. νοικοκυριά περίπου έχουν στραμμένες τις κεραίες τους σε αυτόν και παρακολουθούν τις συνδρομητικές ψηφιακές τηλεοπτικές πλατφόρμες της Ρουμανίας, Βουλγαρία και Ουκρανίας. Επλέον, η Εταιρία διαθέτει ήδη υπηρεσίες δορυφορικού internet σε περισσότερους από 1.500 χρήστες. Παράλληλα, η Εταιρία ολοκλήρωσε επιτυχώς την εγκατάσταση 300 δορυφορικών ευρυζωνικών συνδέσεων σε αντίστοιχα 300 απομακρυσμένα σχολεία της Αλβανίας, στα πλαίσια έργου που υλοποίησε η κυβέρνηση της Αλβανίας και ολοκληρώνει εντός των ημερών και την εγκατάσταση ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης σε 153 κοινότητες της Κύπρου.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας κ. Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς είπε τα εξής: «Σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από δυσχερείς οικονομικές συνθήκες και έντονο ανταγωνισμό η Hellas Sat κατόρθωσε να συνεχίσει την ανοδική της πορεία πετυχαίνοντας όλους τους στόχους της. Επιπλέον, το γεγονός ότι διαθέτουμε ένα μόνο δορυφόρο και ανταγωνιζόμαστε με επιτυχία στις διεθνείς αγορές μεγάλους δορυφορικούς οργανισμούς καταδεικνύει τη σημαντικότητα των παραπάνω επιτευγμάτων. Η Hellas Sat θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις αγορές που δραστηριοποιείται έχοντας ως στόχο τη ενίσχυση της δυνατότητας της για μελλοντική επένδυση σε νέο δορυφόρο».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s