Σε λειτουργία ο ταχύτερος Υπερυπολογιστής


Τόκυο – Αθήνα, 1η Μαρτίου 2010 Απόλυτα συνεπής στην ημερομηνία που είχε θέσει για τη λειτουργία του ταχύτερου Υπερυπολογιστή στάθηκε η FUJITSU, ολοκληρώνοντας την κατασκευή του ταχύτερου και ισχυρότερου συστήματος. Συγκεκριμένα, σήμερα, ανακοινώθηκε η λειτουργία του για τον Ιαπωνικό Οργανισμό Ιαπωνικής Ενέργειας (JAEA), ο οποίος εμπιστεύθηκε τη FUJITSU, ως τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη για το μεγάλο αυτό εγχείρημα.
Η πρώτη  δοκιμή του νέου Υπερυπολογιστή έγινε  σήμερα στο Τόκυο και σύμφωνα  με το πρόγραμμα μέτρησης υπολογιστών  LINPACK, ο νέος Υπερυπολογιστής της Fujitsu, κατατάσσεται στην πρώτη θέση υπερυπολογιστών στην Ιαπωνία, έχοντας στην πρώτη του λειτουργία καταφέρει επίδοση των 186,1 teraflops, με θεωρητική απόδοση μέχρι 200 teraflops2.
Το νέο  σύστημα θα χρησιμοποιηθεί σε μια πληθώρα προσομοιώσεων που αφορούν στην ανάπτυξη πυρηνικών εργοστασίων, συμπεριλαμβανομένων των μελετών για τη σύντηξη και τους αντιδραστήρες ταχείας αναπαραγωγής, καθώς επίσης και στην αξιολόγηση της αντοχής των πυρηνικών εγκαταστάσεων σε περίπτωση σεισμού. Θα διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην εγγύηση της ασφαλούς χρήσης της ατομικής ενέργειας και αναμένεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Αποτελώντας τον  πυρήνα του νέου συστήματος, το Linux cluster χρησιμοποιεί τους blade servers PRIMERGY BX900 που η Fujitsu θεωρεί ως το βασικό της προϊόν στο πλαίσιο της παγκόσμιας επέκτασής της.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s