Ερευνητική Συνεργασία του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ALBA με το STARTUPDAY


Το ALBA Hub for Enterprise and Development (AHEAD), το κέντρο επιχειρηματικότητας του ALBA, διευρύνει την ερευνητική του δραστηριότητα μέσω της συνεργασίας του με το STARTUPDAY, την πρωτοβουλία που φέρνει σε επαφή επενδυτές με νέους επιχειρηματίες που αναζητούν κεφάλαιο.
Το STARTUPDAY αποτελεί την πρώτη παρόμοια προσέγγιση στην ελληνική αγορά, ενώ αντίστοιχες δραστηριότητες στο εξωτερικό έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον του ακαδημαϊκού χώρου.  Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη του εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν 7 επενδυτές – ενεργοί επιχειρηματίες και 14 start-ups για τα 9 εκ των οποίων οι επενδυτές δεσμεύτηκαν πως θα προχωρήσουν μαζί τους σε συζητήσεις για να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις.
Το AHEAD που δραστηριοποιείται έντονα στην ακαδημαϊκή έρευνα με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα, προχώρησε σε αυτήν τη συνεργασία με σκοπό να διερευνήσει τη σχέση επενδυτή (business angel) και επιχειρηματία, και να εξάγει συμπεράσματα σχετικά με τη δημιουργία μιας εποικοδομητικής μεταξύ τους σχέσης. Τα ερωτήματα που θα προσεγγίσει η έρευνα αυτή αφορούν κατά κύριο λόγο στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η σχέση αυτή και στα κριτήρια με τα οποία ένας business angel επιλέγει να επενδύσει σε μια επιχειρηματική ιδέα. Επιπλέον, από την έρευνα πιθανότατα θα προκύψουν χρήσιμα εργαλεία για νέους  επιχειρηματίες.
Η έρευνα θα διεξαχθεί από την ερευνητική ομάδα του AHEAD, υπό την επίβλεψη της Δρ. Σάρας Δρακοπούλου-Dodd, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Επιχειρηματικότητας και Διευθύντριας του AHEAD.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γιώργο Μπατσάκη, τηλ. 210 8964531 (εσωτ. 320), email: ahead@alba.edu.gr.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s