ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΑ100 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ 2009 ΤΟΥ ΟΤΕ


Αναβαθμίστηκε και η πιστοποίησή  του σε G3 Β+
σύμφωνα με τα GRI
Αθήνα – Πιστοποιημένος με βάση το διεθνές πρότυπο AA1000 Account Ability Principles Standard είναι ο ετήσιος «Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2009» του ΟΤΕ, που μόλις κυκλοφόρησε. Ο απολογισμός αυτός αποτελεί την πέμπτη συνεχή καταγραφή και επισκόπηση των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων της εταιρείας.
Ο ΟΤΕ αποτελεί μια  από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες  που ακολουθεί  το πρότυπο AA1000 AccountAbility Principles Standard, το οποίο λαμβάνει υπόψη 3 βασικές αρχές: τη Συμμετοχικότητα (Ιnclucivity), την Ουσιαστικότητα (Μateriality) και την Ανταπόκριση (Responsiveness).
Για πρώτη  φορά, φέτος, ο απολογισμός υποβλήθηκε σε διαδικασία εξωτερικής πιστοποίησης, αναδεικνύοντας τόσο την αξιοπιστία των στοιχείων που περιέχει όσο και τον συνεχή εμπλουτισμό με νέα ποσοτικά & ποιοτικά στοιχεία, που καταδεικνύουν τη διαρκώς εξελισσόμενη στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΤΕ. Η πιστοποίηση έγινε από ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία, την Deloitte.
Αποτέλεσμα  της παραπάνω προσπάθειας ήταν και  η αναβάθμιση της πιστοποίησής του απολογισμού σε Β+, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα G3 – GRI (Global Reporting Initiative). Τα πέντε τελευταία χρόνια, ο ΟΤΕ εφαρμόζει με επιτυχία τις αρχές «G3», ενώ τα τελευταία δύο ήταν πιστοποιημένος με «Β» για την καταγραφή των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s