Ελληνας η φωνή των Anonymous


 

Denial of Service Attack

Image by kryptyk via Flickr

Image by kryptyk via Flickr

 

του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Μια διεθνής ομάδα χακτιβιστών, ακτιβιστών του Διαδικτύου δηλαδή, έχει γίνει διάσημη αυτές τις μέρες αν και αποτελείται από χιλιάδες ανώνυμους.

Η ομάδα Anonymous κατάφερε να επιφέρει σημαντικά πλήγματα στις πολυεθνικές MastercardVisa, Amazon και Paypal εμποδίζοντας την διαδικτυακή παρουσία τους κυρίως. Είναι ένα κίνημα διαμαρτυρίας απέναντι στους εχθρούς του Wikileaks και ένα κίνημα υπέρ της διαφάνειας. Αυτό που δεν ήταν μέχρι σήμερα γνωστό είναι ότι η ομάδα έχει φωνή από την Ελλάδα.

Η λέξη “κυβερνοπόλεμος” κυριάρχησε στα ΜΜΕ διεθνώς. Οι κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDoS) από την ομάδα Anonymous, όμως, όταν γίνονται από πραγματικούς ανθρώπους και όχι αυτοματοποιημένα – με bots και ζόμπι pc – είναι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Κάτι σαν τις καθιστικές διαμαρτυρίες έξω από την πόρτα μιας εταιρείας. Σίγουρα επηρεάζουν τη λειτουργία, τα κέρδη και τη δημόσια εικόνα της εταιρείας. Αλλά δεν τους έκλεψαν λεφτά. Κανείς σε ένα δημοκρατικό κράτος δεν θα απαγόρευε μια τέτοια διαμαρτυρία. Αυτό το έχει δεχτεί και η δικαιοσύνη της Γερμανίας το 2001 στην υπόθεση Λουφτχάνσα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s